Bilutleie Venezia

PI65536-hr

Leiebil i Venezia, sier du? Det høres kanskje dumt ut, ettersom Venezia er en av få byer i verden der bilvei er mangelvare. I Venezia er det nemlig elvekanaler som den dag i dag brukes til å frakte både mennesker og gods på tvers av bysentrum, slik at bilveier fortsatt er fraværende. Men dette gjelder kun i selve sentrum av Venezia, slik at leiebil i utkanten av byen kan være et bra utgangspunkt for å oppleve resten av det nordlige Italia. Venezia ligger helt nordøst i Italia og er hjem for nesten 300 000 innbyggere.

Her leier du bil i Venezia

Skal du feriere i Venezia, så er sjansene store for at du ankommer byen via den internasjonale flyplassen Aeroporto Marco Polo Di Venezia. Det er også her at det er enklest å leie bil, ettersom du da kan kjøre så nært selve Venezia som overhodet mulig. Blant selskapene som tilbyr bilutleie på flyplassen har vi Europcar, Sixt og Avis, mens italienske Firefly tilbyr leiebil litt nærmere selve bykjernen. Det er også mulig å leie bil på sentrum av selve øya Venezia, men dette er kun relevant når man er «ferdig» i sentrum og skal innover fastlandet. Du kan også prøve Bilutleie Venezia eller Leiebilitalia.no

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

IMG_0035_HDR_001Som nevnt er det elvebåt som gjelder når man skal oppleve den unike byen Venezia, som i stor grad består av mange små øyer med kanaler som deler opp sentrum av byen.

Bilveier er ikkeeksisterende, slik at bilen må parkeres på vestsiden av selve sentrum. Følgelig er det bare å ta beina (og elvebåtene) til hjelp når man skal oppleve Venezia!

Vil du få bruk for leiebilen, så anbefaler vi at du tar turen vestover og inn i landet – kanskje med storbyen Milano som mål for reisen. På veien dit kan du oppleve herlig italiensk innlandsnatur, vingårder, små lokalsamfunn og mer spennende som byr på en herlig bilferie i Nord-Italia.

Generelle kjøretips

Kjøring i selve Venezia er altså ikke-eksisterende, så her er det eneste tipset – la bilen stå – noe som for øvrig også er obligatorisk. På fastlandet er kjøring stort sett veldig greit, enten du befinner deg på motorvei eller landevei, så er veiene gode og kjørestilen i Italia er generelt bra.